F.A.Q.

Vragen over de VACOped

Als u de VACOped gebruikt of mogelijk wilt gaan gebruiken, kan dit vragen met zich meebrengen. Wij hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet en geven antwoord.

Hoe maak ik de VACOped schoon?

Heel handig: de VACOped wordt standaard geleverd met twee hoezen. Wel zo hygiënisch! Zowel de hoes als de schaal en riempjes kunt u wassen. Dat kan als volgt:

  1. De badstofhoes: in de wasmachine op max. 40 graden.
  2. De voor- en achterschaal: in de vaatwasser op 90 graden of met warm water en zeep.
  3. De riempjes: in de wasmachine op 40 graden of in een handwasje.

Kan ik de VACOped gebruiken voor andere voet- en enkel blessures?  

Jazeker. In dit artikel zijn wij vooral ingegaan op de gescheurde achillespees. Maar andere voet en enkel (sport)blessures zijn ook te genezen met deze aangepaste schoen. Leg dit voor bij de behandelend arts, ook al heeft u al gips. Deze windsurfer heeft zijn herstel periode verkort door te kiezen voor de VACOped, hij kon al snel beginnen met fysiotherapie.

Krijg ik last van mijn tenen?

Gelukkig komt het niet veel voor, maar u kunt een verminderd of doof gevoel krijgen in de tenen. De VACOped zit dan wat te strak. De oplossing is vaak simpel: probeer de VACOped met behulp van de (klittenbandsluitingen) riemen wat losser te maken. Houd vervolgens uw been een half uur hoog. Zorg ervoor dat de enkel hoger is dan de knie en de knie hoger dan de heup. Als het goed is gaan de klachten dan over. Neem anders contact op met de gipskamer of spoedeisende hulp, dan helpen zij u verder.

Mag ik autorijden met de VACOped?

Nee, helaas. In Nederland mag u niet rijden met een gipsverband en hoewel VACOped een schoen is, is het door de wegenverkeerswet afgeraden om auto te rijden met de VACOped.

Kan ik vliegen met de VACOped?

Absoluut. Veel vliegtuigmaatschappijen weigeren passagiers met gips dat rondom een lichaamsdeel zit (zoals het been). Met de VACOped heb je hier gelukkig geen last van. Bijkomend voordeel: u kunt de VACOped tijdens de vlucht eventueel aanpassen, openen en opnieuw instellen.

Mag ik douchen?

Jazeker! (Maar altijd in overleg met je specialist!) Doordat u de VACOped zelf kunt verwijderen en opnieuw kunt aanbrengen, kunt u gewoon douchen. Het is hierbij goed om te weten dat u niet gaat staan op het aangedane been. Zet voor het douchen een ‘douchekruk’ neer en ga zitten. Doe vervolgens de VACOped af, ga zittend douchen en droog uzelf ook zittend af. Doe de VACOped om volgens de instructies en ga daarna pas weer staan.

In welk ziekenhuis is de VACOped verkrijgbaar?

Op de pagina VACOped hebben wij een kaartje ontwikkeld waar alle ziekenhuizen weergegeven zijn waar de VACOped op dit moment verkrijgbaar is.

Heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op. Nieuwsgierig naar de VACOped, klik dan hieronder op de button.

 

Download brochure

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang de brochure per e-mail.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Bedankt, u ontvangt de brochure binnen enkele momenten in uw mailbox.

Duurt het lang? Controleer dan uw "ongewenste mail".

Download

Vul hieronder uw gegevens in en download het bestand.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.