Praktische informatie

Hoe brengt u de VACOped aan?

Zoals eerder beschreven wordt de schoen aangemeten in het ziekenhuis, vaak door de gipsverbandmeester. U krijgt uitleg en instructie van de medisch specialist en gipsverbandmeester. Om de schoen zelf aan en uit te trekken volgen hier een aantal stappen.

Om de VACOped aan te trekken zijn vier stappen van toepassing.

  1. De eerste stap is het vacuümkussen met hoes aanbrengen rond de voet. Verdeel de korrelvulling van het vacuümkussen goed voor elk gebruik door het op te schudden. Plaats uw voet in het vacuümkussen. Let op: zet uw hak goed onderin het vacuümkussen en sluit het met de klittenbandsluiting.
  2. Stap met het vacuümkussen aan in de achterste schaal. Let op: plaats uw hak goed onderin, goed aangesloten in de schaal. Plaats de voorschaal bovenop het vacuümkussen en achterschaal. Let op: de voorschaal valt bij het onderbeen over de achterschaal. De voorschaal valt ter hoogte van de tenen binnen de achterschaal. Sluit de riempjes stevig.
  3. Zuig het vacuümkussen vacuüm. De ventielring (groen ringetje) moet naar beneden geschoven staan. Bevestig de pomp op het ventiel pomp totdat de pomp zich niet meer met lucht vult sluit de ventieldop. De VACOped is aangelegd.
  4. Trek de riempjes aan. Doordat de lucht uit het vacuümkussen vacuüm is gezogen, is het vacuümkussen wat kleiner geworden. Het is daarom belangrijk dat u de voor- en achterschaal met de riempjes wat strakker zet.

Verwijderen van de VACOped

  1. Haal het vacuüm eraf door de ventielring naar buiten te trekken
  2. Maak de riempjes los
  3. Verwijder de voor- en vervolgens de achterschaal en het vacuümkussen

In deze video wordt het aan- en uittrekken van de aangepaste schoen voor een achillespeesruptuur nog eens duidelijk uitgelegd.

Heeft u vragen over de VACOped? Wellicht staat uw vraag bij onze meest gestelde vragen.

Download brochure

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang de brochure per e-mail.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Bedankt, u ontvangt de brochure binnen enkele momenten in uw mailbox.

Duurt het lang? Controleer dan uw "ongewenste mail".

Download

Vul hieronder uw gegevens in en download het bestand.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.