Toepassing SEH en OK

Vergroening van de spoedeisende hulp en operatiekamer

X-LITE® is – dankzij een aantal unieke kenmerken –

  • Milieuvriendelijk; 100% katoen en biologisch afbreekbaar
  • Veilig; katoen geïmpregneerd met een niet-toxisch hars (polycaprolactone/PCL)
  • Gebruiksvriendelijk; schoon, snel verwerkbaar en oneindig aanpasbaar

zeer geschikt voor het snel immobiliseren van fracturen in een acute situatie op de SEH of post-operatief op de OK. X-LITE® kan toegepast worden van pols tot enkel.

De aanleg van een X-LITE® spalk is zeer eenvoudig, schoon en snel. De benodigde spalklengte is exact af te knippen uit een dispenser. Dit zorgt voor vermindering van afval per patiënt. Ook is het materiaal aan te leggen zonder extra bescherming, zoals handschoenen en extra ventilatie. X-LITE® is een prachtig en schoon alternatief voor mineraal en polyester gips. De werkplek (SEH/OK) blijft schoon, zodoende heeft u minder schoonmaakkosten. Het introduceren van X-LITE® op de SEH of OK, zorgt  dus voor een directe ‘vergroening van de zorg’.

Hebben wij uw interesse gewekt? Neemt u dan gerust contact met ons op!

 

Hoe werkt X-LITE®?

Gemiddeld zijn twee lagen X-LITE® voldoende om acute (stabiele) fracturen te immobiliseren met de spalk techniek. Er hoeft niets gewijzigd te worden in de huidige procedure van aanleg van de kous en polstering. U brengt het X-LITE® materiaal aan over de aangelegde kous en polstering en werkt dit af met zwachtelmateriaal.

Behandelen van onder andere hand- en polsklachten

Xlite brace

X-LITE® is eenvoudig in gebruik voor onder andere het maken van vingersplints tot rust splints voor polsklachten én braces voor hand en pols.

Bij alle voorkomende indicaties van (chronisch)handletsel of overbelastingsklachten van de pols, kunnen er ook custom splints gemaakt worden.

Circulair gipsen voor gipsverbandmeesters
Ook voor gipsverbandmeesters is X-LITE® een zeer interessant product. Met X-LITE® kan er namelijk door het thermoplastische materiaal circulair gegipst worden. Geen enkel ander ecologisch materiaal is op deze manier te gebruiken. Daarmee is het een goed alternatief voor de huidige plastics, glasvezel- en polyester materialen.

 

Een aantal behandelaars over werken met X-LITE®:

Robert Armour – Gipsverbandmeester bij Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis:

Xlite brace 2

“Sinds een aantal maanden maken wij op de gipskamer gebruik van X-LITE®. De verwerking ervan was even wennen maar eenmaal gewend zijn de toepassingen zeer breed. Daarnaast zijn de verschillende kleuren een verademing ten opzichte van conventionele thermoplast. Ik ben begonnen met het maken van kleine vingerspalkjes, maar ondertussen pas ik X-LITE® vaak toe bij het maken van afneembare onderarm en hand spalken. Het werkt snel, effectief, sterk en ziet aantrekkelijk uit welke het dragen van de spalk bevordert. Een voordeel is dat X-LITE® ook nog milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar is, iets wat tegenwoordig steeds meer gewenst is”.

Behandelaar bij een revalidatiecentrum:

Ik heb nu een aantal spalken gemaakt van X-LITE®. Ondanks dat ik moest wennen, aangezien je X-LITE® goed moet aandrukken, ben ik erg enthousiast en tevreden! Ik krijg een goede pasvorm en ik hoef minder vaak de spalk om en af te doen om te kijken wat er nog moet veranderen aan de spalk voor een goed eindresultaat. Kinderen zijn enthousiast over de kleuren. Draagcomfort is groot. Het is gemakkelijk aan te passen”. 

 

Download brochure

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang de brochure per e-mail.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Bedankt, u ontvangt de brochure binnen enkele momenten in uw mailbox.

Duurt het lang? Controleer dan uw "ongewenste mail".

Download

Vul hieronder uw gegevens in en download het bestand.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.