Osseointegration Group of Australia

Osseointegratie is een techniek waarbij een implantaat (veelal gemaakt van titanium) operatief in het intramedullaire kanaal wordt ingebracht en daarmee de stomp verbindt met de prothese van de geamputeerde patiënt.

Het dragen van een “kokerprothese” wordt hiermee overbodig. Momenteel worden osseointegratie technieken veelal bij het femur toegepast. Echter worden osseointegratechnieken meer en meer toegepast bij tibia en humerus. Voor patiënten is, vaak na jaren, het opnieuw direct belasten van het bot een grote verandering.

De feedback die de patiënt ervaart is echt anders dan belasting via de stomp. Het gevoel van direct contact met de ondergrond is er weer! Na het revalidatieproces kan de patiënt langer en veelal pijnvrij lopen, fietsen en zelfs zwemmen. De OPL prothese is ontwikkeld in Australië en inmiddels zijn er meer dan 800 implantaten ingebracht. Het osseointegratie systeem bestaat uit een femus steel met een dual cone. De connector zorgt voor de koppeling van het osseointegratie implantaat met de prothese van de patiënt.

Download brochure

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang de brochure per e-mail.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Bedankt, u ontvangt de brochure binnen enkele momenten in uw mailbox.

Duurt het lang? Controleer dan uw "ongewenste mail".

Download

Vul hieronder uw gegevens in en download het bestand.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.