Voordelen X-LITE

X-LITE heeft voor zowel de gebruiker als voor een patiënt diverse unieke voordelen. Deze benoemen we hieronder kort. Indien u vragen heeft of meer informatie over het product wilt hebben, dan kunt u contact opnemen met ons.

Schoon en veilig
Het is niet nodig om beschermende kleren, zoals handschoenen of schorten te dragen. Het materiaal is schoon en veilig om mee te werken, geeft niet af en er ontstaan geen dampen bij de uitharding van het product.

✓ Biologisch afbreekbaar
De basis van het materiaal bestaat uit katoen en is geïmpregneerd met een ‘nontoxic’ hars. Het is hierdoor dus een biologisch afbreekbaar product, waarbij geen plastic wordt gebruikt.

✓ Aanpasbaar
In een waterbak van 70 graden wordt het materiaal bewerkbaar en onbeperkt aanpasbaar. De materiaaleigenschappen veranderen hierbij niet en ontstaat er geen verkleuring of afname van sterkte. Ook is het altijd mogelijk om extra lagen X-LITE toe te voegen.

✓ Ventilatie
Het materiaal is erg licht van gewicht wat ook de ventilatie ten goede komt. Deze voordelen zijn ook voor de patiënt direct merkbaar.

✓ Eenvoudige adaptatie
De eigenschappen van het materiaal maken het eenvoudig vormbaar en aanpasbaar. De niet-gebruikte materialen (van rol of sheet) zijn altijd bruikbaar voor een volgende keer/patiënt.

✓ Sterk
X-Lite is een sterk materiaal, waardoor er gemiddeld minder dikte nodig is dan bij andere materialen. Twee lagen zijn over het algemeen voldoende voor het maken van splints.

Download brochure

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang de brochure per e-mail.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Bedankt, u ontvangt de brochure binnen enkele momenten in uw mailbox.

Duurt het lang? Controleer dan uw "ongewenste mail".

Download

Vul hieronder uw gegevens in en download het bestand.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.