Voordelen VACOped

De voordelen van de VACOped voor patiënten

Lopen met VACOpedVoor de patiënt zijn er twee essentiële voordelen:

1. Geen risico’s van complicaties  zoals bij opereren
Het niet-operatief behandelen met de VACOped geeft geen risico’s van complicaties die er zijn bij opereren.

2. Een verkorte revalidatietijd.
Door het belastbaar en dynamisch behandelen van de achillespeesruptuur ontstaat minder enkelstijfheid en atrofie van de musculatuur. De mobiliteit en het proces in het snel terugkeren naar de oude privé- en werksituatie wordt door de VACOped bespoedigd. De VACOped is veilig en stabiel.

De voordelen van de VACOped voor behandelaars

Uit diverse (klinische) studies blijkt dat de voordelen aan het behandelen van een gescheurde achillespees met de VACOped groot zijn. Ook ziekenhuizen die gebruikmaken van de VACOped – zoals het Martini Ziekenhuis in Groningen, het Antonius Ziekenhuis in Sneek en het Flevoziekenhuis in Almere – zijn enthousiast over het gebruik. De voordelen komen niet alleen de patiënt ten goede, ook het verplegend personeel. Dit zijn deze voordelen;

1. De VACOped kan gebruikt worden tijdens het gehele behandeltraject

Gedurende het herstel wordt continu hetzelfde product gebruikt: na een eventuele achterspalk op de SEH, kan de VACOped worden ingezet als hulpmiddel voor de rest van het behandeltraject. Gedurende het behandeltraject is de VACOped gemakkelijk aanpasbaar aan het gekozen protocol.

2. Kostenreductie

In het gehele behandeltraject is het gebruik van VACOped geld- en tijdbesparend. De kostenreductie zit vooral in het feit dat hij niet continu vervangen hoeft te worden, in tegenstelling tot gips. Het aanleggen kan snel; dit scheelt aanzienlijk in behandeltijd en zorgt dus voor een kostenbesparing.

3. Hoog draagcomfort

VACOped kent een hoog draagcomfort voor de patiënt: het unieke vacuum-korrelmatras geeft gebruikers een hoge tevredenheid. Het vacuumkorrelmatras zorgt bovendien voor stabiliteit zonder compressie. Deze stabiliteit is vergelijkbaar met gips. Bij een zwelling of zwellingreductie kan de ‘schoen’ eenvoudig worden aangepast. Daarnaast is hij afneembaar. Dat is niet alleen hygiënisch, maar ook praktisch bij een controle- of therapiebehandeling.

4. Praktisch gebruik

De spitsinstelling is per vijf graden instelbaar in een gefixeerde (FIX) stand óf in een range of motion (ROM). De maximale ROM loopt van 30 spits tot 15 graden dorsaalflexie.

Interesse?

Heeft u interesse in de VACOped en bent u patiënt? Klik dan verder naar onze patiëntenpagina.

Download brochure

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang de brochure per e-mail.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Bedankt, u ontvangt de brochure binnen enkele momenten in uw mailbox.

Duurt het lang? Controleer dan uw "ongewenste mail".

Download

Vul hieronder uw gegevens in en download het bestand.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.