Conformis

Conformis is een vernieuwend totaalconcept onder de knieprothesen. Het is de eerste knieprothese die een 100% anatomische fit heeft, dankzij de geavanceerde 3D technologie. Iedere knieprothese wordt gemaakt op basis van de unieke grootte en vorm van de patiënt. De knieprothesen zijn ontworpen voor elk aspect van de natuurlijke knie. Het doel van elke knie-vervanging is om pijnvrij te zijn, natuurlijke beweging te herstellen en patiënten terug te laten keren naar hun dagelijkse activiteiten. De op maat gemaakte (patiënt specifieke) knieprothesen, zijn speciaal ontworpen voor ieders unieke anatomie, waardoor er significante betere resultaten te leveren zijn met een hogere patiënttevredenheid.

Knieprothese: de iTotal CR van Conformis

Conformis is bij uitstek de beste optie op het gebied van knieprotheses. 1 op 5 patiënten namelijk zijn niet tevreden over hun knieprothesen. Deze ontevredenheid komt volgens onderzoeken door diverse redenen. Conformis is aan de slag gegaan met die redenen en heeft hiervoor een oplossing gevonden.

1. Pijn:

Pasvorm: Volgens data is 27% van de klinisch significante kniepijn, toe te schrijven aan de overhang van het femorale implantaat.
Rotatie: Interne rotatieproblemen en dan met name van het scheenbeendeel, is een belangrijke oorzaak van pijn en functieproblemen na een knievervanging.

De oplossing van Conformis:

Persoonlijke pasvorm
De iTotal CR is uniek, aangezien ermee kan worden ingespeeld op de grote anatomische variaties bij patiënten, die kunnen leiden tot overhang en slechte aansluiting. Het ontwerp is zo specifiek voor de patiënt gemaakt, dat er amper pasvorm problemen voorkomen. Dit is wel het geval bij standaard knieprothesen.
Vooraf genavigeerde rotatie onderbeen
Bij standaard knieprothesen moet er een compromis worden gevonden tussen maatvoering en bereik. Door de anatomische variaties, is een goede aansluiting in het dijbeen bij een off-the-shelf implantaat bijna onmogelijk.

2. Functionele beperkingen:

Functieproblemen: Patiënten met een knieprothese ervaren aanzienlijke functionele beperkingen, in vergelijking met leeftijdsgenoten zonder prothese.
Onnatuurlijk gevoel: 46% van de ontevreden patiënten geeft aan dat hun prothese niet normaal aanvoelt. Zelfs bij tevreden patiënten geeft 20% van de patiënten aan dat hun prothese niet normaal aanvoelt.

De oplossing van Conformis:

In een onderzoek, waarbij iTotal CR werd vergeleken met een standaard knieprothese, zorgde de iTotal voor herstel van de natuurlijke kinematica:
De iTotal benaderde de normale buiging van het bovenbeen van elke patiënt gedurende de gehele ROM, een belangrijk kenmerk van gezonde kinematica. De iTotal resulteerde in een varus-valgus laxiteit, zoals gemeten bij adductie/abductie, die significant dichter bij de normale knie lag.

Patiënt specifieke J-curven
De Total CR is bedoeld om de natuurlijke bewegingsruimte van het gewricht te herstellen door:
De natuurlijke mediale, laterale en patello-femorale J-curven van de patiënt, gecorrigeerd voor deformatie, te gebruiken als basis voor het ontwerp van het femorale implantaat.
Daarnaast wordt juiste balans tussen offset van het bovenbeen en gewrichtslijn gecreëerd door aan de offset van het bovenbeen aangepaste polys. Ook worden de laterale beperkingen vermindert om buigen te vergemakkelijken.

3. Vroegtijdig falen implantaat:

50% van de voortijdige revisies bij knievervangingen heeft te maken met instabiliteit, slechte aansluiting en falen van de fixatie.

De oplossing van Conformis:

Door de brede coronale radius, zorgt de iTotal CR voor een groot contactoppervlak en weinig beperkingen.
iFit® image-to-implant™-technologie zorgt voor een virtuele uitlijning van de mechanische as met hulp van anatomische herkenningspunten (midden heup, bovenbeen, onderbeen en enkel). Met beeldvorming gegevens van de patiënt, wordt een 3D-weergave van de anatomie van de patiënt gecreëerd. Hierdoor is het mogelijk om een nauwkeurige patiënt specifieke implantaten en iJig®-instrumentatie mét ingebouwde neutrale mechanische uitlijning te kunnen ontwerpen.

De hele klinische onderbouwing, inclusief de bronnen voor de onderzoeken, is hier te downloaden:

Over Conformis 

Van oudsher is orthopedie een afweging van gemiddelden: gemiddelde maten, gemiddelde vormen, gemiddelde resultaten. Met de knie-vervangende technologie van Conformis is dit niet meer het geval. Conformis doet iets dat nog geen enkele fabrikant van knie-implantaten heeft gedaan. De patient wordt centraal gesteld bij het implantaat ontwerp. Door geavanceerde 3D-beeldvormingstechnologie te combineren met de nieuwste productiemogelijkheden, wordt ieder implantaat gemaakt op basis van de unieke grootte en vorm van elke patiënt. Conformis is een medisch technologiebedrijf dat het gepatenteerde iFit Image-to-Implant-technologieplatform gebruikt voor de ontwikkeling, productie en verkoop van gewrichtsvervangende implantaten. In recente klinische studies liet iTotal CR superieure klinische resultaten zien, waaronder een betere functie en een grotere tevredenheid van de patiënt vergeleken met traditionele, standaard implantaten.

Heeft u een vraag over Conformis? Stel deze aan het team van Pro-Motion Medical.

Download brochure

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang de brochure per e-mail.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Bedankt, u ontvangt de brochure binnen enkele momenten in uw mailbox.

Duurt het lang? Controleer dan uw "ongewenste mail".

Download

Vul hieronder uw gegevens in en download het bestand.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.