Voordelen Galaxy Shoulder Fixation in Journal Shoulder and Elbow Surgery

Galaxy-Shoulder-Fixation

Pro-Motion Medical heeft een aantal maanden geleden de Galaxy shoulder Fixation van Orthofix geïntroduceerd in Nederland. Dit is een veilige en effectieve procedure voor de behandeling van de meest voorkomende proximale humerus fracturen.

In het vakblad Journal Shoulder & Elbow Surgery is onlangs een artikel gepubliceerd over de functies en radiologische resultaten bij percutane fixatie en ‘locking’ platen. Hierin komen de voordelen van de Galaxy Shoulder Fixation naar voren. Uit dit onderzoek blijkt dat deze functies hetzelfde zijn, echter het complicatie percentage na percutane fixatie is kleiner.
– In het onderzoek is dit 2%, 2 infecties en 1 non-union. De infecties waren binnen 5 dagen verholpen. Bij het gebruik van ‘locking’ platen ligt dit complicatie percentage hoger, in het algemeen is dit 9% tot 36%.
– De gemiddelde operatietijd was 37 minuten (range, 27-80 minuten), met een interval tussen trauma en operatie van 3 dagen (range, 1-6 dagen).
– Post-operatief werden de patiënten in een 15° schouder abductie gehouden en 30 dagen geïmmobiliseerd. De eerste dag postoperatief werd de patiënt al wel gevraagd om te starten met pols, hand en vinger oefeningen en flexie/extensie van de elleboog.

Het hele artikel is hier te lezen. Bent u geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden van de Galaxy schouder fixatie? Neemt u dan contact met ons op!

Gerelateerde producten

Download brochure

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang de brochure per e-mail.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Bedankt, u ontvangt de brochure binnen enkele momenten in uw mailbox.

Duurt het lang? Controleer dan uw "ongewenste mail".

Download

Vul hieronder uw gegevens in en download het bestand.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.