Kinderorthopedie binnen Pro-Motion Medical

Kinderorthopedie

Kinderorthopedie

Sinds de oprichting van Pro-Motion Medical zijn wij iedere dag op zoek naar de beste innovatieve producten binnen het bewegingsapparaat. Kinderen en jongvolwassenen zijn hierin een bijzondere doelgroep. Het lichaam groeit en blijft veranderen tot het volgroeid is. Het is hierdoor soms niet mogelijk om dezelfde fixateur als die voor de volwassenen geschikt is, toe te passen. Daarom zet Pro-Motion Medical zich in om voor de kinderorthopedie in Nederland speciaal gecreëerde externe fixateurs te verkrijgen. Kinderorthopeden helpen deze kinderen waar en wanneer dat nodig is.

Onze partner Orthofix heeft wereldwijd gezien de grootste expertise in externe fixatie. Orthofix blijft ontwikkelen, de TL Hex is inmiddels doorontwikkeld naar versie zeven. Op dit moment beperkt ons portfolio voor de pediatrie zich tot vijf productlijnen van Orthofix.

  • TL Hex
  • Eight Plate
  • LRS Pediatric
  • Small DAF
  • Galaxy Fixation

De oplossingen van Orthofix

In Nederland is de Eight Plate het meest gebruikte implantaat voor standscorrectie. Het systeem wordt gebruikt voor correctie van zowel aangeboren- als verworven deformiteiten.

De TL Hex wordt gebruikt voor de correctie van deformiteiten en verlengingen. Het is een hexapod gebaseerde, driedimensionale repositie module. De TrueLok-HEX is een aanvulling op het TrueLok ringfixatiesysteem. Het systeem bestaat uit ringen, draden, pennen en zes ‘struts’. Hierdoor worden ‘multi-planar’ aanpassingen gedaan met de TL externe fixateur. Dit maakt correcties in drie richtingen mogelijk.

De LRS Pediatric is een unilaterale oplossing, bedoeld  voor standscorrecties en verlengingen. De LRS Pediatric is een veelzijdig en flexibel systeem. Biedt stabiliteit en veiligheid bij correcties. Het systeem beschikt over een eenvoudige wijze van compressie en distractie, hiermee worden alle correcties gradueel bereikt.

Hiernaast wordt de Galaxy Fixation, een pin to bar systeem, gebruikt voor de behandeling van kinder fracturen. Galaxy Fixation is een modulair extern fixatiesysteem voor fractuur behandelingen van onderste en bovenste extremiteiten.

Ook de reeds lang bestaande Small DAF, wordt nog steeds ingezet voor de behandeling van fracturen en deformiteiten correcties. Small DAF is voor complexe situaties te gebruiken in combinatie met andere producten van Orthofix.

Externe fixatie voor èn door kinderorthopeden.

Door de ervaring en expertise van kinderorthopeden zijn de features van Orthofix-pediatric ontstaan. Jarenlang onderzoek en ontwikkelingen, hebben ertoe geleidt dat bijvoorbeeld de LRS advanced en de TL Hex geschikt zijn voor de kinderorthopedie. Door middel van een klein en licht ontwerp is het instrument minimaal invasief. De lichte draden, kleine en dunne pinnen of schroeven maken het instrument ultiem geschikt voor kinderorthopedie.

Kinderen hebben de toekomst

Als een operatie van een kind toch noodzakelijk is, dan gaan wij, net als u, voor een optimaal resultaat met zo min mogelijk blijvende schade. Een operatie op korte termijn en een snel herstel voor het kind is hierin belangrijk. De technische ontwikkelingen staan niet stil, hierdoor verdwijnen oudere materialen en worden deze vervangen door nieuwe innovatieve oplossingen zoals de TL Hex. Ieder instrument wordt met deze input ontwikkelt en onderzocht, met een zo kort en snel mogelijk herstel, en een zo optimaal mogelijk resultaat.

Bekijk alle producten van Orthofix.

Wilt u meer informatie over externe fixateurs binnen de kinderorthopedie of wilt u eens overleggen over een bepaalde casus. Neem direct contact met ons op.

Download brochure

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang de brochure per e-mail.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Bedankt, u ontvangt de brochure binnen enkele momenten in uw mailbox.

Duurt het lang? Controleer dan uw "ongewenste mail".

Download

Vul hieronder uw gegevens in en download het bestand.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.