X-LITE benoemd in ‘In dit Verband’

Eco gips splint

In juni is het nieuwe nummer van ‘In dit Verband’ uitgegeven en met trots kunnen wij zeggen dat X-LITE met het onderwerp ‘Splinten met katoen’ hier een deel van is.

Met medewerking van gipsverbandmeester René Visser en SEH-verpleegkundige Berna Eefting uit het WKA Assen hebben wij een artikel geschreven over dit eco-gips uit Zweden.

Splinten met katoen
‘Wat is er mooier dan kunnen spalken tijdens een spoedopname met een ‘eco-gips’, die in basis bestaat uit katoen. Het zogenoemde X-LITE Classic ‘eco-gips’ is een 100% biologisch afbreekbaar materiaal, waarmee schoon, veilig en snel een fractuur gestabiliseerd kan worden. Bescherming in de vorm van luchtafzuiging of handschoen is niet noodzakelijk.

X-LITE is niet alleen een interessante nieuwe innovatie voor de SEH in het ziekenhuis, maar ook zeer geschikt voor het gipsen en spalken op operatiekamers en gipskamers. Een mooi en schoon alternatief voor het traditionele kunststof gips en de thermoplastische materialen.

Terug naar de waterbak
Het thermoplastische X-LITE materiaal wordt bewerkbaar bij 70 graden. Het verwarmen gaat bij voorkeur in een waterbak. Dit verwarmen kan onbeperkt worden herhaald, voor het optimaal moduleren en eventueel aanpassen van een spalk.

Afdeling Spoed Eisende Hulp
Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen is het eerste ziekenhuis in Nederland waar men op de afdeling SEH is gestart met het ‘splinten met katoen’. X-LITE heeft voor het spalken van (stabiele) fracturen alle andere (kunststof) materialen vervangen. Deze hele mooie ‘groene innovatie’ is zeer snel en met veel enthousiasme opgepakt.’…

Wilt u het hele artikel lezen? Download het artikel hier.

 

 

Gerelateerde producten

Download brochure

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang de brochure per e-mail.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Bedankt, u ontvangt de brochure binnen enkele momenten in uw mailbox.

Duurt het lang? Controleer dan uw "ongewenste mail".

Download

Vul hieronder uw gegevens in en download het bestand.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.