VACOped bij afgescheurde achillespees | patiënt ervaring

VACOcast schuin voor
Het is altijd leuk om enthousiaste verhalen te horen van patiënten die met “jouw” producten in aanraking zijn geweest én er baat bij hebben gehad.
Lees hier het verhaal van Hans, die conservatief behandeld is voor zijn achillespees scheur.
“verhaal v Hans”:
Ik scheurde op 9 december mijn achillespees af, net onder de kuitspier. Het was tot mijn verbazing helemaal niet pijnlijk. Ik rij een automaat (was linkerbeen) en ben zelf naar mijn fysiotherapeut gereden omdat ik wist dat hij een echo-apparaat had. Mijn vrees werd bevestigd en ben vervolgens naar de arts gegaan, daarna naar het ziekenhuis. Na een korte controle besloot men mij niet te opereren en de voor mij onbekende, VACOped te verstrekken. Eerst werd hij in een ballerina op de tenen stand geplaatst en eigenlijk kon ik mijn enkel/been gewoon weer belasten. Elke twee weken werd de VACOped iets horizontaler gezet en ik liep hierdoor na 4 weken met één kruk en in huis vaak helemaal zonder krukken. Het voortbewegen ging, gezien de omvang van de VACOped, best gemakkelijk. In mijn geval heb ik hem 24/7 omgehouden, dag en nacht dus. Ik las later dat sommige orthopeden adviseren hem na drie weken nachts af te doen. Ik deed hem soms af om het been en de voet even goed te wassen, maar slaakte elke keer weer een zucht van verlichting als ik mijn been weer in de VACOped liet zakken, het voelde heel veilig. Na 6 weken mocht hij af en verliet ik vrolijk wandelend, met 1 kruk het ziekenhuis. Na 1 week zonder VACOped liep ik helemaal weer zonder krukken. Ik denk dat het normaal belasten van de voet gezorgd heeft voor minder spiermassa verlies en een betere doorbloeding, hierdoor is ook het genezings proces, naar mijn mening, bespoedigd.
Nog wel een tip voor andere gebruikers :’Zet de klittenband spanners nachts wat losser.’ Op een nacht had ik dat vergeten en heb de zenuw van mijn grote teen bekneld. Toen ik de spanners losser trok en de teen weer tot leven kwam werd ik overvallen door een helse pijn in die teen, ik had nog nooit zo’n ernstige pijn ervaring gehad, dus….!
link naar filmpje (alleen) voor LinkedIn:
Voor meer informatie over VACOped kunt u contact opnemen met Pro-Motion Medical
078-6293050
of direct met Robert Jharreeah
0610029223

Download brochure

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang de brochure per e-mail.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Bedankt, u ontvangt de brochure binnen enkele momenten in uw mailbox.

Duurt het lang? Controleer dan uw "ongewenste mail".

Download

Vul hieronder uw gegevens in en download het bestand.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.