SpeedTip CCS

Gecannuleerde compressie schroef SpeedTip

De APTUS Speedtip CCS is het gepatenteerde schroefontwerp van Medartis. CCS staat voor Cannulated Compression Screw, oftewel gecannuleerde compressie schroef.

APTUS SpeedTip CCS

Door de unieke SpeedTip is het niet nodig voor te boren en kan de schroef direct over de k-draad geplaatst worden. De SpeedTip bevindt zich aan het distale uiteinde van de schroef, is enkele windingen lang en neemt toe in diameter van distaal naar proximaal. De punt van de SpeedTip boort én vormt tegelijkertijd botmateriaal, in plaats van het af te snijden met snijdende groeven. De gecannuleerde schroeven zijn toepasbaar in het behandelen van fracturen, osteotomiën en arthrodeses. Deze behandelingen kunnen voorkomen in hand, pols, elleboog, schouder en voet.

Gecannuleerde compressietechniek

De SpeedTip is een gecannuleerde compressieschroef, die is voorzien van innovatieve technologieën en in het bijzonder van hoge kwaliteit schroefdraden. De gepatenteerde SpeedTip heeft een polygonale geometrie en in combinatie met de precisie van de schroefdaad, verlaagt de torque die vereist is om de schroeven in te brengen. Dit maakt het gebruik gemakkelijker en vermindert het aantal chirurgische stappen. De geoptimaliseerde SpeedTip zorgt dat de schroef extreem goed in het bot snijdt en grip heeft, waardoor verlies van repositie wordt geminimaliseerd.

Gebruiksvoordelen van de SpeedTip CCS

Na reductie van de fractuur, behoudt de speedTip CCS de stabiliteit. Ook wordt compressie van beide kanten gerealiseerd door de windingen van de proximale en distale schroefdraad. Deze windingen lopen namelijk in tegengestelde richting. Bovendien is het schroefdraad recht aan de zijde waar de compressie wordt gegeven. Hierdoor ontstaat meer botcontact en een betere grip. De inbrengtorsie blijft laag, doordat de schroef geen ‘cutting flutes’ heeft. De SpeedTip verplaatst het botmateriaal bij het inbrengen van de schroef, waarbij de driehoekige vorm van de tip essentieel is. De torsieoverdracht en verplaatsing blijft geconcentreerd op de drie randen in plaats van een volledig oppervlak. Dit vermindert het risico op reductieverlies en houdt het algemene inbrengtorsie laag.

De gecannuleerde schroeven van Medartis zijn een apart verkrijgbaar, die als toevoeging gebruikt kunnen worden bij alle APTUS portfolio’s. Bekijk ook de SpeedTip C (C-SNAP).

In onderstaande afbeelding zijn de toepassingsgebieden van de gecannuleerde compressieschroeven weergegeven. Neem contact op voor de mogelijkheden met de SpeedTip CCS 2.2 / 3.0 /5.0 en 7.0.

APTUS CSS speedtip

Gerelateerde producten

Download brochure

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang de brochure per e-mail.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Bedankt, u ontvangt de brochure binnen enkele momenten in uw mailbox.

Duurt het lang? Controleer dan uw "ongewenste mail".

Download

Vul hieronder uw gegevens in en download het bestand.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.