i-FACTOR®, revolutionaire oplossing voor botherstel

PERSBERICHT

Pro-Motion Medical introduceert i-FACTOR®

Revolutionaire oplossing voor ‘Bone Regeneration’

i-FACTOR®

i-FACTOR® biomateriaal bevat Peptide-15, de structuur van het materiaal samen met deze unieke toevoeging maken iFactor tot een “cocktail” die een hele cascade in werking zetten in de volgorde van “attract, attach en dan activate”, analoog aan behandeling met autoloog bot. De resultaten zijn dan ook  vergelijkbaar en meer dan  goed.

i-Factor wordt inmiddels meer dan 10 jaar klinisch toegepast. Het is het eerste en enige class III beschikbare biomateriaal. Level 1 evidence in verschillende studies laten zien dat i-Factor veilig is en zelfs betere resultaten geeft dan autograft.

i-FACTOR® maakt dat bot sneller geneest en de kans op een pseudo arthrose of delayed union wordt gereduceerd. i-FACTOR® kan zelfstandig worden gebruikt of kan gecombineerd worden met onder andere autograft, allograft of een calciumfosfaat. ,

Als specialist in beweging is Pro-Motion Medical continu op zoek naar nieuwe, innovatieve oplossingen. Met i-Factor breidt Pro-Motion Medical het portfolio verder uit op het gebied van biomaterialen

i-FACTOR® bone graft is het enige biologische bottransplantaat dat een osteogene celbindende peptide (P-15 peptde) bevat om het natuurlijke genezingsproces van het bot te stimuleren.

Dit nieuwe werkingsmechanisme is in staat om veiligere en meer voorspelbare botvorming te ondersteunen in vergelijking met andere in de handel verkrijgbare botgroeifactoren. i-FACTOR® zet een zogenaamd “attract, attach, activate” mechanisme in gang dat het natuurlijke genezingsproces van botten nabootst. Bovendien groeit het bot alleen op die plaatsen waar het nodig is (ectopische botgroei).

i-FACTOR® bottransplantaat heeft meer dan 10 jaar klinisch succes in Europa en werd in 2015 in de Verenigde Staten goedgekeurd voor gebruik bij anterieure cervicale discectomie en fusie (ACDF) procedures. i-FACTOR® is het eerste en enige klasse III, FDA-PMA bottransplantaat. Onderzoeksresultaten over één en twee jaar, gepubliceerd in Spine & Neurosurgery Journals, laten zien dat i-FACTOR® veilig is en betere resultaten geeft dan lokale autograft.

Als specialist in beweging is Pro-Motion Medical continu op zoek naar nieuwe, innovatieve oplossingen. Met i-FACTOR® breidt Pro-motion Medical haar portfolio verder uit op het gebied van biomaterialen.

klik hier voor meer informatie over i-FACTOR® op de website www.biomateriaal.nl  

 

Over Pro-Motion Medical, specialist in beweging

Pro-Motion Medical biedt verschillende oplossingen aan voor de Nederlandse chirurgische en orthopedische markt voor patiënten met een afwijking aan het steun- en bewegingsapparaat.
Pro-Motion Medical is exclusief distributeur van grote toonaangevende producenten die wereldwijd bekend zijn om hun innovatieve oplossingen, research, studies en oplossingen.

Informatie en contact:

i-FACTOR®
Site:       www.biomateriaal.nl

Pro-Motion Medical
Stephan Bonte
Tel:        06 621154116
E-mail: s.bonte@pro-motiongroup.nl

Download brochure

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang de brochure per e-mail.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Bedankt, u ontvangt de brochure binnen enkele momenten in uw mailbox.

Duurt het lang? Controleer dan uw "ongewenste mail".

Download

Vul hieronder uw gegevens in en download het bestand.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.