Behandelen

 

Conformis - nieuwe behandeling artrose knie

 

Nieuwe behandeling artrose in de knie

Patiënten met jarenlange klachten kunnen uiteindelijk kiezen voor een knieoperatie. Een gedeeltelijke knievervanging (partial knee replacement, PKR) is een optie voor mensen met artrose in één of twee compartimenten. Een totale knievervanging (total knee replacement, TKR) is een optie voor mensen met artrose in alle drie de compartimenten.

Een knieprothese niet meer uitstellen

Het vervangen van een knie is een procedure die vaak wordt uitgevoerd. Desondanks, geeft onderzoek aan dat maar liefst 1 op de 5 patiënten niet tevreden is over hun knieprothese.

Knieën zijn er in alle vormen en maten en er kan zelfs een verschil tussen een linker- en rechterknie zijn. Bij een traditionele knievervanging kiest de chirurg een ‘standaard knieprothese’ uit 6 tot 10 standaardmaten. Omdat deze standaard knieprotheses niet op maat zijn gemaakt voor uw knie, moeten chirurgen vaak aanpassingen maken qua pasvorm, rotatie en uitlijning. Dit kan resulteren in pijn of ongemak na de operatie, en deels verklaren waarom 1 op de 5 patiënten ontevreden zijn.

Nieuwe behandeling voor artrose in de knie

Veel patiënten zien een kunstknie als een laatste optie en stellen het plaatsen een knieprothese zolang mogelijk uit. De gemiddelde leeftijd waarop een knieprothese wordt geplaatst is 70. Bij jongere patiënten worden er namelijk eerst andere opties geprobeerd, zoals het behandelen met injecties of het dragen van braces. Hiermee kan het moment van opereren zo lang mogelijk uitgesteld worden.

Waarom wordt een knieprothese vaak uitgesteld?

Het plaatsen van een knieprothese verloopt niet altijd naar tevredenheid, daarnaast kan niet iedere kunstknie een intensief gebruik aan van de jongere doelgroep. Vanaf nu is er een knieprothese die 100% past en juist voor intensief gebruik geschikt is. Hiermee is het niet meer nodig om een knieoperatie uit te stellen, maar juist om deze eerder te ondergaan!

Conformis artrose kniw

Conformis: De eerste knieprothese die alleen op uw knie past!

Conformis is een 100% op maat gemaakte prothese in plaats van een standaardoplossing (Off-the-shelf). Om betere resultaten te kunnen bieden aan patiënten, heeft Conformis de enige TKR-prothese op maat ontwikkeld die speciaal is gemaakt voor uw knie. Deze patiëntgerichte benadering biedt unieke voordelen die traditionele knieprothese niet kunnen bieden

Op maat gemaakt

De protheses van Conformis zijn speciaal op maat gemaakt voor uw knie, waardoor concessies ten aanzien van pasvorm en plaatsing niet nodig zijn. De protheses van Conformis, zijn zo ontwikkeld dat het bot optimaal behouden blijft.

Perfecte pasvorm 

Ontwikkeld voor een natuurlijker aanvoelende knie. De protheses van Conformis zijn zo ontwikkeld dat ze de natuurlijke vorm van uw knie volgen, wat belangrijk is bij het buigen en strekken van de knie. Door de natuurlijke vorm van de knie te behouden, voelt de knie ook veel meer aan als uw ‘eigen’ knie.

Ontwerp op maat 

Speciaal gemaakt voor u. De Conformis iFit® image-to-implant® technologie maakt van een CT-scan van uw knie een 3D-model en maakt op basis hiervan een prothese op maat. Dit volledig geautomatiseerde proces zorgt ervoor dat de prothese perfect is voor uw knie, en alleen uw knie.

Bent u benieuwd of een Conformis knieprothese een mogelijkheid voor u is?
Kijk voor alle informatie op de website van Conformis

Download brochure

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang de brochure per e-mail.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Bedankt, u ontvangt de brochure binnen enkele momenten in uw mailbox.

Duurt het lang? Controleer dan uw "ongewenste mail".

Download

Vul hieronder uw gegevens in en download het bestand.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.