Innovatie

Pro-Motion Medical staat bekend om innovatieve producten en oriënteert zich continu op verbetering van bestaande toepassingen en technieken. Het is onze passie om dagelijks het leven van patiënten te verbeteren. Dit doen we door medische specialisten in de orthopedie, traumatologie en revalidatie de beste medische en technische oplossingen te bieden en helpen toepassen. Pro-Motion Medical heeft een oog voor innovaties, waarbij de focus ligt op het optimale herstel van de patiënt. Een van deze innovaties is het OPL implantaat.

Het OPL implantaat is een unieke prothese die is ontwikkeld in Australië. De Australische orthopedische chirurg Munjed al Muderis is de expert achter het ontwikkelen van het implantaat. Al ruim 20 jaar levert hij door middel van osseointegratie-chirurgie patiënten met een beenamputatie een beenvervanging met behulp van OPL implantaten. Het OPL implantaat wordt door een opening in de huid met een metalen pen in het bot bevestigd. De prothese wordt direct aan het bot bevestigd, waardoor een prothesekoker niet langer nodig is. Op de Australische website staan een aantal bijzondere patiëntverhalen, die aantonen hoe de kwaliteit van leven is verbeterd na het plaatsen van het implantaat.

De geavanceerde techniek levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven, mobiliteit en comfort van de patiënt met een beenamputatie. Pro-Motion Medical is de Nederlandse distributeur, die het implantaat aan diverse ziekenhuizen aanbiedt.

De procedure

Er wordt een implantaat ingebracht in het femur of de tibia van een patiënt met een beenamputatie, die wanneer geïntegreerd met het bot, een eenvoudige, snelle en veilige verbinding mogelijk maakt tussen de stomp en de onderste prothese.

OPL implantaat in de praktijk

Ontmoet de 68-jarige Peter Castenmiller. Een van de zeven Nederlandse patiënten die inmiddels is voorzien met het OPL implantaat. Lees hier het verhaal.

Voor meer informatie over het OPL implantaat, kunt u contact opnemen met Pro-Motion Medical.

Download whitepaper

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang de whitepaper per e-mail.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Bedankt, u ontvangt de whitepaper binnen enkele momenten in uw mailbox.

Duurt het lang? Controleer dan uw "ongewenste mail".

Download

Vul hieronder uw gegevens in en download het bestand.

Uw persoonsgegevens gebruiken we alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Bedankt, uw download start binnen enkele seconden.