Innovatie

Pro-Motion Medical staat bekend om innovatieve producten en oriënteert zich continu op verbetering van bestaande toepassingen en technieken. Het is onze passie om dagelijks het leven van patiënten te verbeteren. Dit doen we door medische specialisten in de orthopedie, traumatologie en revalidatie de beste medische en technische oplossingen te bieden en helpen toepassen. Pro-Motion Medical heeft een oog voor innovaties, waarbij de focus ligt op het optimale herstel van de patiënt. Een van deze innovaties is: X-Lite ‘EcoCast’.

X-Lite
X-Lite is een nieuw EcoCast product uit Zweden. Het is een mooie innovatieve vorm van immobilisatie en een goed alternatief voor kunststof gips, mineraal gips, thermoplastische materialen en braces. Wat X-Lite echt uniek en anders maakt, is dat het zeer licht is, gemakkelijk bewerkbaar, onbeperkt aanpasbaar, schoon en eco-vriendelijk.

In Scandinavische landen is X-Lite al een groot en bekend product. In verband met strenge regels voor het gebruik van ‘niet-ecologisch’ vriendelijke producten, worden deze steeds minder gebruikt. In Nederland is het gebruik van kunststof gips nog steeds de standaard. Het gebruik van deze materialen zijn niet milieuvriendelijk en kan gezondheidsklachten geven bij gebruikers, zoals huidirritaties en luchtwegproblemen.

X-Lite ‘EcoCast‘ is een ‘non toxic’ en biologisch afbreekbaar thermoplastisch materiaal. Het materiaal is zonder handschoenen eenvoudig te bewerken na onderdompeling in 70°C water. Het aanpassen of het toevoegen van een extra laag X-Lite is altijd mogelijk. Het is zeer licht van gewicht en heeft zeer goede ventilerende eigenschappen.

Download de brochure voor alle mogelijkheden van het product of neem contact op met Pro-Motion Medical voor meer informatie.
Download

Download whitepaper

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang de whitepaper per e-mail.

Bedankt, u ontvangt de whitepaper binnen enkele momenten in uw mailbox.

Duurt het lang? Controleer dan uw "ongewenste mail".